Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Škola orijentiringa

 

Pozivamo sve devojčice i dečake, studente i avanturiste, na besplatnu školu orijentiringa.

 

Subota 5. mart 2016.godine u 11 sati

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Košutnjak.

 

PRONAĐI SVOJ PUT!

Orijentiring (Orienteering) je sportska disciplina zastupljena u oko 60 zemalja širom sveta. Zadatak takmičara je da na nepoznatom terenu, koristeći specijalno pripremljenu kartu i kompas za što kraće vreme pronađe u prirodi tačke koje su mu ucrtane u karti. Na tim tačkama su postavljene oznake, u obliku trostrane prizme, sa posebnim perforatorom (ili elektronskim sistemom) za overu. Takmičar je dužan da ih zadatim redosledom obiđe i overi kontrolne tačke, što se na cilju proverava.

Takmičenja se  održavaju u prirodi i to vrlo često na atraktivnim lokacija. Takođe postoje i "park" i "gradske" trke. Takmičari su podeljeni na polne i uzrasne grupe od M / Ž 12 do M / Ž 90.

Oprema: U toku početne obuke dovoljne su obične patike i trenerka.

Za roditelje je posebno zanimljivo što se takmičenje istovremeno održava na istom terenu za sve kategorije uključujući i početnike i rekreativce. Nije redak slučaj da se na takmičenju nađu i cele porodice. U tom smislu svi roditelji su dobrodošli članovi kluba.

Treninzi se održavaju 3 – 4 puta nedeljno. Dva puta tokom radnih dana i 1 – 2 puta tokom vikenda. U početnoj fazi obuke to će se odvijati uglavnom u Košutnjaku – kasnije i na nekim drugim lokacijama u Beogradu. Treninzi podrazumevaju savladavanje tehnika orijentiringa i atletski trening.


Treneri u klubu su profesori fizičkog vaspitanja koji su završili Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (DIF). U klubu je angažovan i psiholog.

Dodatne informacije potražite na date kontakt telefone:

IRINA JUHAS                            063 77 66 046

© 2008-2013 OK "DIF".