Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

DOBRODOŠLI NA WEB STRANE ORIJENTIRING KLUBA DIF

 

 

 

VESTI

TROFEJ BEOGRADA 2012, 24. oktobar

Bilten 3 za Trofej Beograda i Otvoreno prvenstvo OK DIF-a možete preuzeti ovde

 

Štafetnom prvenstvu Srbije, 20. oktobar

Proteklog vikenda titulu prvaka u ženskoj seniorskoj konkurenciji na Štafetnom prvenstvu Srbije osvojile su: Slađana Jovanović, Jelena Kozoderović i Irina Juhas, ispred ekipe Košutnjaka i Novog Sada.
Titulu su poneli i veterani: Branislav Radosavljević, Dejan Savović i Života Tasić, ispred ekipa Neština i Paraćina.
Seniorska muška ekipa u sastavu: Andrea Bruno, Vladan Radanović i Ivan Ćuk ostvarila je 7 vreme.

 

Prvenstvo Mađarske na dugim distancama, Pečuj

Ovog vikenda, 13-14. oktobra, u Pečuju, na padinama Mečeka, održano je ovogodišnje prvenstvo Mađarske na dugim distancama. U potrazi za jakom konkurencijom i dobrim trkama nastupilo je četiri člana našeg kluba. Prvog dana održane su kvalifikacione trke, koje su poslužile za formiranje startne liste u finalnim trkama. Teren za finalnu trku je bio strm i fizički zahtevan. Ipak, svi naši takmičari bili su uspešni i trčali u „A” finalu:

Slađana Jovanović – W21E - 12. mesto          Irina Juhas – W45A  - 4. mesto
Ljubica Bačanac – W60 – 8. mesto                Života Tasić – M55A – 10. mesto

 

Banat Open, 6-7.10.2012.

Na terenima Deliblatske peščare, sa takmičarskim centrom u Čardaku, održan je ovogodišnji Banat Open. Istovremeno, ovo je bila i završnica Prvenstva Srbije u kombinaciji. Takmičari našeg kluba bili su uspešni:

                                                          I dan         II dan      ukupno   


Andrea Bruno

M21E

4.

I

I

Vladan Radanović

M21E

13.

/

/

Pavle Tasić

M21B

I

/

/

Nenad Vukadinović

M21B

/

6.

/

Dejan Savović

M35

I

5.

II

Života Tasić

M40

II

4.

II

Miodrag Isailović

M60

7.

5.

6.

Irina Juhas

Ž35

I

I

I

Ljubica Bačanac

Ž55

I

I

I

 

 

ZARAND CUP

Na dvodnevnom takmičenju ZARAND CUP u Moneasi, Rumunija, 6-7. oktobra, učestvovalo je dvoje naših članova, Sladjana Jovanović i Branislav Radosavljević, zajedno sa Nebojšom Stanojevićem iz LSI. Izdanje ovog takmičenja istovremeno je bilo i u funkciji proslave 65 godina sportskog orijentiringa u Rumuniji.
Prvog dana na programu je bila srednja distanca – Sladjana Jovanović je bila druga u kategoriji W21E, a Branislav Radosavljević četvrti u kategoriji M21A-S. Posebno bi trebalo istaći da je na ovoj trci Sladjana bila ispred najbolje rumunske takmičarke Veronike Minoiu.
Drugog dana na dugoj distanci Sladjana Jovanović je bila treća, što joj je donelo i treće mesto u ukupnom plasmanu. Branislav Rdosavljević je ponovo bio četvrti i ukupno četvrti .
Dobra karta i korektne staze (iako teren nije bio posebno interesantan), lepo vreme koje nas je poslužilo, kao i pristojan smeštaj u hotelu “Panoramic” učinili su da ćemo se ovog takmičenja rado sećati.

 

SEEOC i SEEMOC, 6-9.09.2012.

U Bursi, Turska, održano je drugo Prvenstvo Jugoistočne Evrope i prvo prvenstvo za veterane. Mesto u ženskoj seniorskoj ekipi je izborila Slađana Jovanović, a od veterana nastupili su Ljubica Bačanac, Irina Juhas i Branislav Radosavljević. Trčalo se četiri dana: sprint, duga distanca, srednja distanca i štafeta. Poslednji dan veterani su nastupili na srednjoj distanci na Bursa Open. Sprint trka se trčala u selu Čumalikizik, duga i srednja distanca su se trčale na nadmorskoj visini oko 1600 m na planini Uludag, gde je tehnički zahtevan teren doprineo zanimljivim trkama. U sprint trci Slađana Jovanović se plasirala na 8. mesto, na srednjoj distanci na 7. mesto, a ženska seniorska štafeta osvojila je 4. mesto.
Naše veteranke su osvojile trostruku krunu, pobedile su i u sprintu i na dugoj i srednjoj distanci, Irina Juhas u kategoriji Ž45, a Ljubica Bačanac u kategoriji Ž60.

 

 

 

Hungaria Cup, 15-19.08.2012.

Na samom severoistoku Mađarske, na granici sa Slovačkom u mestu Sarospatak održan je ovogodišnji Hungaria Cup. Uobičajeno, ovo takmičenje su obeležile kvalitetne trke, na raznovrsnim terenima. Naš klub su predstavljali Irina Juhas u kategoriji Ž45 i Dejan Savović u M 35BR. Irina Juhas je posle izjednačene borbe sa svojim konkurentkinjama na kraju ipak osvojila 3. mesto, dok je Dejan Savović dobrim trkama izborio ukupno 11. mesto u konkurenciji 36 takmičara. Sem u klasičnom orijentiringu takmičari su mogli da se oprobaju i u noćnom, mikro, trejl, i mobil orijentiringu, jer se organizator potrudio da ispuni svaki trenutak raznim aktivnostima.

 

Tara Open

U okviru Tara Open održano je Prvenstvo Srbije na dugim distancama. Naši takmičari bili su izuzetno uspešni. Slađana Jovanović postala je prvakinja Srbije u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Dejan Savović je pobedio u kategoriji M35, Života Tasić u M40, a Irina Juhas u Ž35.

 

 

 

WMOC, 1-8.07. 2012.

Ove godine Svetsko veteransko prvenstvo održano je u Nemačkoj, Bad Harzburg. Učešće na ovom takmičenju uzeli su Ljubica Bačanac, Irina Juhas i Života Tasić. Uobičajeno se trčalo pet trka: kvalifikacije i finale sprinta, dve kvalifikacione trke i finale duge distance. Sprint trke održane su u gradovima domaćinima, Bad Harzburgu i Goslaru. Irina Juhas se plasirala u „A” finale Ž45 i finalnu trku završila na 47. mestu. Života Tasić je trčao u „B“ finalu, ali je bio diskvalifikovan, a Ljubica Bačanac u „C“ finalu i plasirala se na 14. mesto. Posle dve kvalifikacione trke na dugim distancama Irina Juhas se ponovo plasirala u „A” finale Ž45 i finalnu trku završila na 63. mestu. Života Tasić je bio prvi u  „C” finalu M55, a Ljubica Bačanac 34. „B” finalu. Idućem svetskom prvenstvu domaćin će biti Italija.  

 

14.05.2012

Aranđelovac OPEN - 5. Kup OK „DIF“

Dana 5. i 6. maja 2012. godine u Aranđelovcu organizovali smo dvodnevno orijentiring takmičenje Aranđelovac OPEN, istovremeno 5. Kup OK „DIF“. Prvog dana je održano Prvenstvo Srbije u sprintu u parku Bukovičke Banje, a drugog dana, na južnim padinama planine Bukulje, Prvenstvo Srbije u kombinaciji. U takmičenju je ukupno učestvovalo 362 takmičara. Prvog dana, u parku Bukovičke Banje, uspešno je organizovana i trka osnovnih i srednjih škola Aranđelovca, zahvaljujući prethodnoj saradnji sa Društvom pedagoga Aranđelovca i održanim promotivnim predavanjima u nekoliko škola. Rezultate možete videti ovde.

 

07.05.2012.

Rezultati 5. Kup OK DIF i Arandjelovac OPEN

Rezultate prvog dana možete preuzeti ovde.

Splitove prvog dana možete preuzeti ovde.

Rezultate drugog dana možete preuzeti ovde.

Splitove druog dana možete preuzeti ovde.

Ukupni rezultati za oba dana takmičenja možete preuzeti ovde.

 

19.04.2012

Bilten br.2 za 5. Kup OK "DIF" i Arandjelovac OPEN možete preuzeti ovde.

 

6.03.2012

Bilten br.1 za 5. Kup OK "DIF" i Arandjelovac OPEN možete preuzeti ovde.

 

16.01.2012

Prvi poziv za 5. Kup OK "DIF" i Arandjelovac OPEN preuzmite ovde.
First call for 5. Cup OK "DIF" & Arandjelovac OPEN download here.

 

 

Vesti 2011

© 2008-2013 OK "DIF".