Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

 

DOBRODOŠLI NA WEB STRANE ORIJENTIRING KLUBA DIF

 

Vesti 2014.

 

Foto galeriju možete pogledati ovde

Rezultate 7.kupa OK "DIF" možete preuzeti ovde

Vise informacija za 7. Kup OK Dif-a mozete pogledati ovde

 

 

 

Startne liste za 1.dan 7. Kup OK DIF-a možete preuzeti ovde

Startne liste za 2.dan 7. Kup OK DIF-a možete preuzeti ovde

 

 

Bilten 2 za takmičenje 7. Kup OK DIF-a možete preuzeti ovde

Bilten za takmičenje 7. Kup OK DIF-a možete preuzeti ovde

 

Prvenstvo Jugoistočne Evrope
Fruška Gora, Vrdnik – Novi Sad, 28-31.8.2014.

Ove godine naša zemlja je bila domaćin Prvenstva Jugoistočne Evrope, koje je održano na padinama Fruške Gore, sa završnom sprint trkom u nedelju 31. avgusta na Štrandu u Novom Sadu. Naša elitna takmičarka, Slađana Jovanović nastupila je kao članica ženske seniorske reprezentacije. U pojedinačnim takmičenjima ostvarila je sledeće plasmane: duga distanca – 8. mesto; srednja distanca – 11. mesto; sprint – 9. mesto. Najbolji plasman ostvarila je u štafetnoj trci osvojivši, sa koleginicama iz ekipe, Marijom Ćosić i Draganom Dokmanović, III mesto.
Na istom takmičenju u veteranskim kategorijama naši veterani ostvarili su odlične rezultate. Najuspešnija je bila Ljubica Bačanac u Ž60, koja je osvojila tri zlatne medalje (duga, srednja i sprint distanca). Irina Juhas je u Ž45 osvojila srebro na dugoj i srednjoj distanci, a Života Tasić bronzu na dugoj distanci u M55. Ove godine prvi put su veterani nastupali u MIX štafetama, te su sa Zoranom Milovanovićem (OK Jasenica) Irina Juhas i Života Tasić osvojili srebro u štafetnoj trci MIX 45.

Ostale rezultate možete pogledati ovde

 

 

 

DOBRODOŠLI

 

Prvenstvo Srbije na dugim distancama
Fruška Gora, Sviloš, 24.8.2014.

Proteklog vikenda, u nedelju, održano je Prvenstvo Srbije na dugim distancama. Nažalost, naša elitna takmičarka Slađana Jovanović nije uspela da odbrani titulu. Osvojila je 4. mesto u Ž21E. Odličnom trkom u kategoriji M21A Tasić Života je osvojio I mesto. I naše veteranke su bile uspešne, Irina Juhas osvojila je I mesto u Ž35, a Ljubica Bačanac u Ž55. Ostale rezultate možete pogledati ovde.
Održane trke bile su i odlična neposredna priprema za predstojeće Prvenstvo Jugoistočne Evrope koje se od četvrtka 28.8. održava na terenima Fruške Gore u okolini Vrdnika. Naš klub imaće članicu ženske seniorske reprezentacije, Slađanu Jovanović, a u veteranskim kategorijama nastupiće Života Tasić – M55, Miodrag Isailović – M65, Irina Juhas – Ž45, Ljubica Bačanac – Ž60. 

 

Štafetno prvenstvo Srbije, Divčibare, 21-22.6.2014.

Treću uzastopnu pobedu i titulu prvaka u ženskoj seniorskoj konkurenciji na Štafetnom prvenstvu Srbije odbranile su članice našeg kluba: Slađana Jovanović, Jelena Kozoderović i Irina Juhas.

Veliku podršku našim takmičarkama pružili su porodica Stojanović, Ljubica Bačanac i Miodrag Isailović.

Istog vikenda, u subotu, održano je i 8. kolo PSK na kojem su naši takmičari nastupali i osvojili:

Ž35 Irina Juhas 1.mesto
Ž55 Ljubica Bačanac 1. mesto
M21A Života Tasić 2.mesto
M60 Miodrag Isailović 5.mesto

 

Tara Open, 5-6.6.2014.

Uz učešće malog broja takmičara održano je ovogodišnje takmičenje na terenima Tare.  Naše takmičarke su ostvarile sledeće plasmane:
Ž21E   Slađana Jovanović                 I mesto
Ž21A  Tamara Vuletić                        II mesto
Ž55     Ljubica Bačanac                    II mesto

Ostale rezultate možete pogledati ovde.

 

Maccabi Cup, Mađarska, 6-8.6.2014.

Istog vikenda održano je trodnevno takmičenje Maccabi Cup, na terenima udaljenim 20-tak kilometara od Morahaloma. Po veoma visokoj temperaturi i sunčanom vremenu, na terenima već dobro poznatim našim takmičarima, postignuti su sledeći plasmani:
I dan
Ž45     Irina Juhas           3. mesto
M55    Ilija Dimitrijević  15. mesto
II dan
Ž45     Irina Juhas          4. mesto
M55    Života Tasić         4. mesto
Ilija Dimitrijević            13. mesto
III dan
M55    Života Tasić         4. mesto

 


Kup Obilića, 1.6.2014.

Posle pauze, zbog poplava i vanredne situacije u zemlji, nastavljena je takmičarska sezona održavanjem Kupa Obilić na terenima Bogovađe. Naši takmičari su bili uspešni:
Ž21E   Slađana Jovanović                  I mesto
Ž21A  Tamara Vuletić                       4. mesto
Ž 35    Irina Juhas                              I mesto
Ž55     Ljubica Bačanac                     II mesto
M21A Života Tasić                           II mesto
M50    Branislav Radosavljević         III mesto
Ilija Dimitrijević                     4. mesto
SZS B Aleksandar Trenčić                II mesto

 

Održano Prvenstvo Srbije u sprintu, 11.5.2014.

U novobeogradskim blokovima koji okružuju Beogradsku arenu u organizaciji SK Magic Map održano je Prvenstvo Srbije u sprintu. Naša takmičarka Slađana Jovanović osvojila je titulu u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Osvojene su još tri medalje:
M12                Đorđe Milekić            III mesto
M50                Života Tasić                II mesto
Ž 35                Irina Juhas                  I mesto
Ostale rezultate možete pogledati ovde.

 

Održano Prvenstvo Srbije na srednjim distancama, 3-4.5.2014.

Proteklog vikenda u okviru takmičenja “Južni Kučaj” koje je organizovao OK “Paraćin” na terenima Samanjca održano je Prvenstvo Srbije na srednjim distancama. Trčanje na zahtevnom terenu otežali su i loši vremenski uslovi, ali to nije smetalo Slađani Jovanović da odbrani titulu u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Ostali naši takmičari su ostvarili takođe dobre rezultate:
Ž21A              Tamara Vučetić          I mesto
Ž 35                Irina Juhas                  I mesto
Ž 50                Bačanac Ljubica         I mesto
M21A             Života Tasić                4. mesto
M 60               Miodrag Isailović       III mesto

 

Memorijal „Čika Duško Jovanović”, 26-27.4.2014.

U okviru Memorijala „Čika Duško Jovanović”, koji tradicionalno organizuje PK „Pobeda”, prvog dana takmičenja na novoj karti terena Čibutkovica u elitnoj kategoriji održana je WRE trka. Naša takmičarka Slađana Jovanović osvojila je drugo mesto. U okviru ovog takmičenja održani su Prvenstvo Beograda na srednjoj i Prvenstvo Beograda na dugoj distanci. Naši takmičari bili su veoma uspešni.

 

Postas kup, Mađarska, 12-13.4.2014.

Na ovogodišnjem Postas kupu, na terenima Piliscsaba, nastupilo je četiri naših veterana. U kategoriji Ž 50 Irina Juhas je osvojila II mesto, Ljubica Bačanac u Ž60 – 7. mesto, Života Tasić u M55 - 10. mesto i Miodrag Isailović u M 65 – 13. mesto.

 

Polaznici škole orijentiringa koju je organizovao naš klub tokom februara, marta i aprila meseca uspešno su nastupali na takmičenjima od početka sezone. Mateja Radović, Đorđe Milekić i Ognjen Nešković su se prvi put odvažili na Kalemegdanu u okviru 1. kola beogradske lige.

 

Studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (koji pohađaju nastavu na izbornom predmetu Orijentiring na II godini studija) takođe su uspešno više puta nastupili u open kategorijama. Među njima najviše su se istakli Jelena Čolić i Milan Cvetinović.

 

23. 03. 2014. Memorijal Saše Palinkaša – 1. kolo PSK

U nedelju 23. marta na padinama Fruške Gore, na karti Kišelez, održan je Memorijal Saše Palinkaša. Naši takmičari bili su veoma uspešni. Slađana Jovanović je pobedila u Ž 21E, a prvo mesto još su osvojili i: Života Tasić – M21A, Irina Juhas – Ž35, Ljubica Bačanac – Ž55. Treće mesto u Ž21A osvojila je Tamara Vuletić.

 

15.03.2014. Beograd sprint kup i Spartakus kup - Mađarska

U subotu 15.03. održana je prva trka, od planirane četiri, Beograd sprint kupa u organizaciji OT „Rtanj”, na terenima Bežanijske kose. Uspešno su nastupile Jelena Kozoderović u Ž19+ osvojivši 3. mesto i Ljubica Bačanac u Ž35+ koja je osvojila 2. mesto.

Istog vikenda, 15-16.03, grupa od tri naša takmičara učestvovala je na prolećnom Spartakus kupu, u Vargesztesu u Mađarskoj. Irina Juhas je osvojila 3. mesto u Ž50, Tamara Vuletić 12. mesto u Ž21BR, a Miodrag Isailović u M65 takođe 12. mesto.

 

1-2. 03. 2014. Boroka kup

Nekolicina takmičara je sezonu započela nastupom na Boroka kupu u Mađarskoj, 1-2. marta. Ostvareni su sledeći plasmani: Ž21A – Slađana Jovanović 5. mesto, Ž21BR Tamara Vuletić 9. mesto, Ž50 – Irina Juhas 1. mesto, M50 – Života Tasić 14. mesto, Radosavljević Branislav 31. mesto drugog dana, M60 – Miodrag Isailović bez plasmana.

 

Počela takmičarska sezona

Nakon nekoliko trening takmičenja tokom januara i februara, u okviru Zimske lige, počela je ovogodišnja takmičarska sezona. Zapravo prvi nastup je imala naša reprezentativka Slađana Jovanović koja je učestvovala na Prvenstvu Mediterana, 21-23. februara, u Portugaliji. Ona je zauzela deveto mesto na srednjoj distanci.


Pozivamo sve devojčice i dečake sa roditeljima, bakama i dekama, studente i avanturiste, na besplatnu školu orijentiringa.

 

Subota 1. mart 2014.godine u 10 sati

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Košutnjak.

Vesti 2013

© 2008-2013 OK "DIF".