• 30.08.2017
  • okdif
  • 2017

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva Jugoistočne Evrope bila je Crna Gora. Naš klub je imao dve članice reprezentacije. Svoj debi imala je Natalija Tatić u kadetskoj konkurenciji, dok je druga bila naša iskusna elitna takmičarka, Slađana Perać, koja zbog zdravstvenih tegoba nije trčala sprint i dugu distancu. Na pojedinačnim takmičenjima Natalija je ostvarila sledeće plasmane: sprint – 12. mesto, srednja distanca – 16. mesto; duga distanca – 12. mesto. Reprezentacija Srbije nije imala kadetsku štafetu. Slađana je trčala srednju distancu i osvojila 14. mesto, dok je sa koleginicama iz reprezentacije osvojila 4. mesto u štafetnoj trci.

Na istom takmičenju u veteranskim kategorijama nastupilo je četiri člana našeg kluba, koji su ostvarili odlične rezultate. Najuspešnija je bila Irina Juhas, koja je u pojedinačnoj konkurenciji Ž50 osvojila tri zlatne medalje. Ljubica Bačanac je osvojila jednu zlatnu i dve srebrne medalje u kategoriji Ž65. Života Tasić je osvojio dve srebrne medalje. Ilija Dimitrijević je bio 8. i u sprintu i u trci na srednje distance.  U okviru štafeta održana je izuzetno interesantna i do samog kraja neizvesna trka u MIX 45. Irina Juhas i Života Tasić su sa Krstić Draganom (OK Paraćin) osvojili II mesto.

Na pratećem takmičenju Durmitor Open nastupili su naši mladi takmičari. Posle 4 trka Dunja Tatić je bila 5. u kategoriji Ž14, Đorđe Milekić 6, a Mateja Radović 8. u M14.